Login firme   Inregistrare Firma
 Psihoterapie fobii, experiente traumatice la Cabinet psihologie sector 6 » Oferta
Pret : 100 RON

0722143422 

Detalii :
EMDR a fost creata la sfarsitul anilor ’80 in S.U.A. si initial a fost utilizata in tratarea veteranilor de razboi, dar foarte curand si-a dovedit eficienta in tratamentul tuturor simptomelor legate de stres si trauma ,pentru simptomele de stres post-traumatic, cum ar fi senzatia de retraire a traumei, cosmaruri, atacuri de panica, ganduri obsesive, anxietate, fobii, depresie, agresivitate, nelinisti, probleme de somn si altele.
Prescurtarea EMDR provine din engleza si inseamna Eye Movement Desensibilization and Reprocessing, adica Desensibilizare si Reprocesare prin Miscari Oculare, dar de fapt nu are nimic de a face cu ochii. Este o metoda de psihoterapie unde te gandesti la ceva care te supara cum ar fi o amintire dureroasa sau o problema si eu o sa-mi misc mana in fata ochilor tai, inainte si inapoi. Nu are nimic de a face cu ochii pentru ca sunt si alte metode de stimulare, cum ar fi folosirea unor sunete sau batai ritmice. Miscarile oculare, sunetele sau bataile ritmice duc la o stimulare bilaterala a creierului ambele emisfere cerebrale sunt activate in acelasi timp.
Ce se intampla in mod normal in creier cand trecem printr-o experienta negativa ?
Cand ni se intampla ceva rau, simtim socul mai intai la nivelul corpului, apoi apar emotiile si dupa aceea gandurile – ne gandim la ce s-a intamplat, reflectam, vorbim cu altii, cerem ajutor, trece timpul, etc. La sfarsitul acestei procesari inca iti mai amintesti ce s-a intamplat, dar nu te mai supara.
Sunt sigura ca te poti gandi la evenimente negative din trecut, pe care inca ti le mai amintesti, dar nu te mai afecteaza in prezent, te simti impacat cu ele. Acesta este un exemplu despre cum functioneaza creierul in mod normal.

Ce se intampla cand evenimentul este prea puternic ?

Evenimentele/ amintirile care au avut un efect negativ prea puternic asupra noastra si la care creierul nu stie deocamdata cum sa faca fata, raman blocate intr-o anumita zona a creierului si nu mai dau acces la alte informatii catre el, si astfel , alaturi de evenimente raman blocate si emotiile, gandurile sau senzatiile fizice asociate cu experienta initiala.
Asadar, aceasta procesare se blocheaza si evenimentul ramane in memorie, legat de emotiile si senzatiile atasate. In acest moment intervine psihoterapia prin desensibilizarea si reprocesarea amintirii sau problemei cu care nu esti inca impacat.

Ce se intampla in timpul sedintei EMDR ?

In timpul sedintei EMDR, te gandesti la o problema sau o amintire care te afecteaza inca si vom face o serie de seturi de stimulari bilaterale prin miscari oculare, batai ritmice sau sunete.
Te poti gandi la aceasta experienta ca la o calatorie cu trenul – tu esti calatorul in tren, pornind de aici , din cabinetul meu, in anul ….. , si daca iti apar sentimente sau imagini care te supara, ele sunt ca si privelistea din afara trenului. Tot ce trebuie sa faci este sa o observi si sa o lasi sa treaca. Creierul tau te va conduce exact acolo unde va avea nevoie.

Procesul poate fi asimilat cu cel din timpul viselor faza REM, cand miscarile oculare rapide faciliteaza tratarea materialului inconstient. Este important sa notati faptul ca dvs. activati procesul de vindecare si detineti controlul exclusiv.